Volg ons op:Veelgestelde vragen

Waarom organiseert KNGF Geleidehonden de Geleidehonden Light Night?

Geleidehonden, assistentiehonden, autismegeleidehonden en buddyhonden verrichten in Nederland bijzonder werk voor hun bazen met een beperking of stoornis. Zij zijn in dat werk door niemand te evenaren of te vervangen. Daarom verdienen zij eens per jaar een speciaal moment. Tijdens de Geleidehonden Light Night zetten we de trouwe viervoeters in de schijnwerpers en halen we geld op voor de opleiding van deze honden die hun baas verlichting bieden.

Hoe kan ik meedoen aan de Geleidehonden Light Night?

Meedoen aan de Geleidehonden Light Night is heel eenvoudig. U doet dit door een donatie te doen via lightnight.nl en een foto te uploaden. Hiermee bouwt u mee aan het lichtkunstwerk Filos op het Amsterdam Light Festival. Tegelijkertijd steunt u daarmee de opleiding van de geleidehond.

Kan ik met mijn bedrijf de Geleidehonden Light Night steunen?

Uw bedrijf kan uiteraard meedoen! Met de steun van uw organisatie draagt u bij aan de opleiding van de honden en kunnen we het leven van mensen met een beperking verlichten met een speciaal getrainde hond. U kunt op verschillende manieren participeren:

  • Doe een donatie op de Light Night-website en upload een foto. Wie weet maakt uw foto straks wel onderdeel uit van het kunstwerk op het Amsterdam Light Festival.
  • Sponsor de deelname van KNGF Geleidehonden aan het Amsterdam Light Festival.
  • Spoor uw medewerkers en achterban aan deel te nemen aan de actie.

Natuurlijk staan wij open voor uw ideeAi??n en bespreken we met u graag de mogelijkheden voor sponsoring. Benieuwd wat uw bedrijf kan doen voor de geleidehond? Neem dan contact op met Remke Martens via r.martens@geleidehond.nl of 020-496 93 33.

Kan ik meerdere fotoai??i??s indienen?

U kunt per donatie Ai??Ai??n foto indienen. U mag natuurlijk wel meerdere donaties doen. Hoe meer donaties we ontvangen, hoe meer mensen onderdeel uitmaken van het kunstwerk en hoe groter de bijdrage voor de opleiding van de geleidehonden.

Kan ik ook doneren zonder een foto te uploaden?

Ja, ook zonder een foto te uploaden kunt u een donatie doen. Wij selecteren er dan Ai??Ai??n namens u. Het is natuurlijk het leukst als u een eigen foto uploadt, zodat deze foto onderdeel kan uitmaken van het lichtkunstwerk Filos.

Hoe komt het dat het lichtkunstwerk er anders uitziet dan op de website?

Op de website ziet u (een onderdeel van) het kunstwerk dat bestaat uit de brandende lampjes die stuk voor stuk aangaan na een donatie. Op het Amsterdam Light Festival ziet u het daadwerkelijke lichtkunstwerk met de fotoprojectie. Vanaf 10 december vindt u ook een video van de lichtprojectie op de pagina met het lichtkunstwerk.

Ik vind mijn foto niet terug in het lichtkunstwerk, hoe kan dat?

De makers behouden zich het recht voor de foto te bewerken (zoals bijsnijden en transparantie of kleur bewerken), zodat deze een passend onderdeel van het kunstobject wordt. Hierdoor kan de foto (bijna) niet meer herkenbaar zijn.Ai??Afhankelijk van het aantal deelnemers kunnen niet alle inzendingen tegelijkertijd worden opgenomen in de projectie op het kunstwerk. Univate verzorgt de lichtprojectie op het kunstwerk en maakt zo nodig een selectie uit de ingezonden fotoai??i??s. Omdat we zoveel mogelijk inzendingen willen gebruiken, maken we meerdere fotoseries die we op verschillende momenten uitlichten op Filos.

Hoe komt het dat mijn ingezonden foto er anders uitziet in het kunstwerk?

Uw ingezonden foto maakt wellicht onderdeel uit van het kunstwerk. De makers behouden zich het recht voor de foto te bewerken (zoals bijsnijden en transparantie of kleur bewerken), zodat deze een passend onderdeel van het kunstobject wordt.Ai??Hierdoor kan de foto (bijna) niet meer herkenbaar zijn.

Kan iedereen de Geleidehonden Light Night bezoeken?

Het kunstwerk is van 10 december 2015 t/m 3 januari 2016 voor iedereen te bewonderen in de wandelroute van het Amsterdam Light Festival, op de hoek van de Plantage Muidergracht / Plantage Parklaan (achter De Hortus). Filos is geen onderdeel van de vaarroute.

Ik kan het Amsterdam Light Festival niet bezoeken, kan ik het kunstwerk toch bekijken?

Op lightnight.nl vindt u een voorbeeld van het kunstwerk. Na de onthulling op 10 december 2015 is ook de fotoprojectie, die getoond wordt op het lichtobject, op de website te bewonderen.

Wat is het Amsterdam Light Festival?

Tijdens dit jaarlijkse lichtfestival voor jong en oud toveren hedendaagse (internationale) lichtkunstenaars de stad om tot een ware lichtstad. Ontstaan vanuit het idee de inwoners Ai??n bezoekers van de stad te trakteren op meer positiviteit tijdens de donkere winterdagen, biedt het festival ook een podium aan getalenteerde lichtkunstenaars. Meer informatie over het Amsterdam Light Festival: amsterdamlightfestival.com.

Ontvangt KNGF Geleidehonden subsidie voor de opleiding van haar honden?

Wij ontvangen geen overheidssubsidie. De kosten van de opleiding van de blindengeleidehond en de assistentiehond worden voor een deel vergoed door de zorgverzekeraar van de betreffende cliAi??nt. Voor het overgrote deel, ook voor de totale opleiding van autismegeleidehonden en buddyhonden, zijn wij afhankelijk van donaties.

Waar gaat het geld van de Geleidehonden Light Night naar toe?

De Geleidehonden Light Night is opgestart om het bijzondere werk van geleidehonden, assistentiehonden, autismegeleidehonden en buddyhonden onder de aandacht te brengen Ai??n te ondersteunen. Het geld dat met de verkoop van de lichtjes wordt opgehaald, gaat naar de opleiding van onze honden.

Wie controleert of de inkomsten goed worden besteed?

Onze geleidehondenbazen, donateurs en vrijwilligers zijn onze belangrijkste ai???aandeelhoudersai??i??. Aan hen zijn wij verantwoording verschuldigd. We zorgen daarom voor een efficiAi??nte bedrijfsvoering en voor heldere en volledige communicatie over wat we doen, waarom we dat doen en hoe we dat doen. Daarnaast heeft KNGF Geleidehonden het CBF Keurmerk. Het Centraal Bureau Fondsenwerving ziet erop toe dat keurmerkhouders zich op verantwoorde wijze bezighouden met het werven en besteden van fondsen. Meer informatie over onze keurmerken: http://www.geleidehond.nl/over-ons/keurmerken/

Wat kost de Geleidehonden Light Night?

Een evenement brengt natuurlijk kosten met zich mee. Daarom is KNGF Geleidehonden zeer blij met alle bedrijven die als sponsor een belangrijke bijdrage leveren aan de Geleidehonden Light Night. Voor de Light Night mogen we rekenen op ondersteuning van leveranciers, media- en reclamebureaus en vele andere organisaties die ons in financiAi??le, materiAi??le of creatieve zin ondersteunen. Daardoor blijven de kosten beperkt. Het evenement heeft zowel een educatief als fondsenwervend karakter. Voor al onze fondsenwervende activiteiten houden wij ons aan de richtlijnen de worden afgegeven door het CBF.